Hoe kan ik CoZo mobiel gebruiken?

Sinds eind 2022 is een nieuwe versie van de CoZo app voor mobiele toestellen ter beschikking in de Google Play Store en de Apple App Store (voor België en Nederland). De CoZo app bevat grotendeels dezelfde functionaliteit als het CoZo-portaal (website). Zo kan je zelf je beelden of bepaalde medische resultaten, logging en therapeutische relaties opvolgen. De CoZo app is streng beveiligd en dient éénmalig geactiveerd te worden via het CoZo-portaal.
 

Hoe registreer ik de CoZo app op mijn mobiel toestel?

Gebruik voor deze procedure een ander toestel dan de smartphone of tablet waarop je de CoZo app wenst te installeren.
Klik rechts bovenaan op de knop "Inloggen" en log in met je elektronisch identiteitskaart (eID) of een digitale sleutel van een erkende partner (bv. itsme).
Klik op "Mobile" in het menu, klik vervolgens op "Toestel registreren" en volg de stappen op je scherm.Als laatste stap open je de CoZo app op je mobiel toestel en lees je de QR-code op je scherm in met de CoZo app.
De registratie zal niet lukken als je de QR-code met een andere app op je mobiel toestel inleest.
Controleer altijd of iemand meekijkt wanneer je de QR-code scant of je pincode invoert.
Verberg je pincode eventueel met je andere hand tijdens het ingeven en deel je pincode met niemand.
 

Mijn toestel leest de QR-code niet. Hoe kan ik dit verhelpen?

Controleer of de CoZo app toegang heeft tot je camera. Je kan dit aanpassen via de instellingen op je toestel.
Mogelijks zorgen de contrast-instellingen op je beeldscherm ervoor dat de QR-code moeilijk herkenbaar is door je mobiel toestel. Probeer de QR-code via een andere richting in te lezen met je mobiel toestel. Je kan de QR-code ook afdrukken en van op het blad inlezen.
 

Hoe wijzig ik de pincode van mijn CoZo app?

Je kan je pincode wijzigen via het CoZo-portaal.
Klik rechts bovenaan op de knop "Inloggen" en log in met je elektronisch identiteitskaart (eID) of een digitale sleutel van een erkende partner (bv. itsme).
Klik op "Mobile" in het menu en blokkeer je huidig toestel. Klik vervolgens op "Toestel registreren" en volg de stappen op je scherm.
 

Welke functionaliteit is niet beschikbaar in de CoZo app?

De CoZo app kan slechts aan één persoon gekoppeld worden. Het is niet mogelijk om een volmacht te gebruiken via de CoZo app.
Het is niet mogelijk om je openstaande medicatievoorschriften via de CoZo app te downloaden.