Hoe kan ik op vraag van mijn patiënt een resultaat verbergen voor de patiënt zelf?

Een patiënt kan vragen om een bepaald resultaat voor zichzelf te laten verbergen op CoZo. Een huisarts, externe specialist of andere zorgverlener (bv. verpleegkundige) die toegang heeft tot het resultaat in CoZo kan dat doen via het beveiligd CoZo-portaal.
 
Een ziekenhuiszorgverlener kan medische gegevens verbergen via het elektronisch patiëntendossier van de zorginstelling, indien deze mogelijkheid is voorzien. Bij vragen over dergelijke functionaliteit in het elektronisch patiëntendossier van je zorginstelling, kan je steeds terecht bij de ICT-afdeling van je zorginstelling. Indien er in het softwarepakket van je zorginstelling geen mogelijkheid voorzien is om deling buiten de zorginstelling tegen te gaan, dan kan je de gegevens op CoZo zelf verbergen.
 
Om een bepaald resultaat te blokkeren, ga je naar de resultatenlijst van de patiënt en klik je op het geopend hangslotje dat bij het resultaat hoort.


Vervolgens klik je op 'Geblokkeerd' bij gewenste zichtbaarheid.


Je kan dit eveneens doen door op de 'Patiënt'-knop te klikken onderaan de Details bij het resultaat. Als het slotje gesloten is, dan is het resultaat verborgen voor de patiënt.