Hoe kan ik op vraag van mijn patiënt een resultaat verbergen voor de patiënt zelf?

Een patiënt kan vragen om een bepaald resultaat voor zichzelf te laten verbergen op CoZo. Een huisarts, externe specialist of andere zorgverlener (bv. verpleegkundige) die toegang heeft tot het resultaat in CoZo kan dat doen via het beveiligd CoZo-portaal.
 
Een ziekenhuiszorgverlener kan medische gegevens verbergen via het elektronisch patiëntendossier van de zorginstelling, indien deze mogelijkheid is voorzien. Bij vragen over dergelijke functionaliteit in het elektronisch patiëntendossier van uw zorginstelling, kan u steeds terecht bij de ICT-afdeling van uw zorginstelling. Indien er in het softwarepakket van uw zorginstelling geen mogelijkheid voorzien is om deling buiten de zorginstelling tegen te gaan, dan kan u de gegevens op CoZo zelf verbergen.
 
Om een bepaald resultaat te blokkeren, gaat u naar de resultatenlijst van de patiënt en klikt u op het geopende hangslotje dat bij het resultaat hoort.


Vervolgens klikt u op 'Geblokkeerd' bij gewenste zichtbaarheid.


U kan dit eveneens doen door op de 'Patiënt'-knop te klikken onderaan de Details bij het resultaat. Als het slotje gesloten is, dan is het resultaat verborgen voor de patiënt.