Wat is het verschil tussen CoZo en andere portalen zoals MijnGezondheid en Vitalink?

MijnGezondheid (www.mijngezondheid.be) is een nationaal initiatief en is de toegangspoort voor de Belgische burger om gezondheidsgegevens digitaal te bekijken. Via dit gezondheidsplatform kan je o.a. je geïnformeerde toestemming registreren en openstaande medicatievoorschriften raadplegen. Op het platform worden eveneens linken aangeboden naar andere platformen waar voor jou of over jou gegevens ter beschikking zijn. Zo kan je er via rubriek "Mijn rapporten en resultaten" of "Links naar andere patiëntenportalen" doorklikken naar de hubs.
Bekijk hier het infofilmpje: Portaal Mijngezondheid: een overzicht van jóuw gezondheidsgegevens

CoZo is een hub, die een portaal ter beschikking stelt dat de patiënt toegang geeft tot de medische resultaten die door de bij CoZo aangesloten instellingen worden gedeeld. CoZo en de andere hubs in België (MyNexuzHealth/VznkuL, Abrumet en Réseau Santé Wallon) zijn onderling verbonden. Zo zal je ook de resultaten die bij de andere hubs ter beschikking zijn terugvinden via CoZo.

Vitalink is de gezondheidskluis van de Vlaamse overheid voor eerstelijnsgegevens van bv. je huisarts of thuisverpleging. Via Vitalink worden o.a. vaccinaties, bevolkingsonderzoeken en het dossier van Kind & Gezin gedeeld. MyHealthViewer is de viewer van Vitalink, specifiek voor de gegevens die in Vitalink bewaard worden. CoZo is verbonden met Vitalink. Via CoZo zal je dus ook de gegevens terugvinden die via Vitalink ter beschikking worden gesteld.

Meer informatie over deze samenwerking in het kader van eHealth vind je hier terug.