Hoe kan ik als zorgverlener inloggen op het CoZo-portaal?

Klik rechts bovenaan op de knop "Inloggen" om naar de beveiligde site te gaan. Je kan als zorgverlener inloggen op het CoZo-portaal met je elektronische identiteitskaart (eID) en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner (bv. itsme).

Indien je nog niet over de laatste versie van de eID-software beschikt, dan kan je deze downloaden via www.eid.belgium.be. Plaats je eID in de kaartlezer, klik op de knop "Aanmelden" en geef jouw pincode in. Of je kiest een digitale sleutel en volgt de instructies op je scherm.

Kies het zorgverlener-profiel dat je wenst te gebruiken, bv. "Arts".



Vervolgens ga je door naar het beveiligd CoZo-portaal en kom je op jouw patiëntenlijst terecht. Links of via het icoon  linksboven, krijg je een keuzemenu.



Net zoals andere eHealth-platformen, maakt CoZo gebruik van de standaard inlogmogelijkheden van de federale overheid, waarbij de authenticatie verloopt op basis van het INSZ-nummer (Belgisch rijksregisternummer of Bis-nummer). Je kan inloggen met je Belgische eID en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner. Bij inlogproblemen, kan je contact opnemen met eHealth.

Bekijk hier hoe je kan inloggen op CoZo.
Bekijk hier de CSAM-infofilm.