Hoe kan ik als zorgverlener inloggen op het CoZo-portaal?

Klik rechts bovenaan op de knop "Inloggen" om naar de beveiligde site te gaan. U kunt als zorgverlener inloggen op het CoZo-portaal met uw elektronische identiteitskaart (eID) en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner (bv. itsme).

Indien u nog niet over de laatste versie van de eID-software beschikt, dan kan u deze downloaden via www.eid.belgium.be. Plaats uw eID in de kaartlezer, klik op de knop "Aanmelden" en geef uw pincode in. Of u kiest een digitale sleutel en volgt de instructies op uw scherm.

Kies het zorgverlener-profiel dat u wenst te gebruiken, bv. "Arts".Vervolgens gaat u door naar het beveiligd CoZo-portaal en komt u op uw patiëntenlijst terecht. Links of via het icoon  linksboven, krijgt u een keuzemenu.Net zoals andere eHealth-platformen, maakt CoZo gebruik van de standaard inlogmogelijkheden van de federale overheid, waarbij de authenticatie verloopt op basis van het INSZ-nummer (Belgisch rijksregisternummer of Bis-nummer). U kan inloggen met uw Belgische eID en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner. Bij inlogproblemen, kunt u contact opnemen met eHealth.

Bekijk hier hoe u kan inloggen op CoZo.
Bekijk hier de CSAM-infofilm.