CoZo & COVID-19

Het COVID-19 Nationaal Test Initiatief laat duizenden tests uitvoeren op initiatief van minister Philippe De Backer. De resultaten van die tests zijn beschikbaar in CoZo.
 
eHealth regelgeving
De testresultaten zijn enkel beschikbaar wanneer de patiënt een geïnformeerde toestemming heeft gegeven. Alleen zorgverleners die een therapeutische relatie hebben met de patiënt, hebben toegang tot het testresultaat.
 
Voortreffelijke samenwerking
Deze snelle ontsluiting, validatie en productie van de COVID-19 testresultaten zijn het resultaat van de voortreffelijke samenwerking met MIPS (labo IT systems), Amaron (IT integrator) en DexMach (IT cloud-infrastructuur).

Waar vind ik mijn COVID-19 testresultaat terug?
U kan inloggen op het CoZo-portaal via de "Patiënt"-knop rechtsboven op www.cozo.be, met uw Belgische eID en pincode of de itsme-app. Van zodra het resultaat beschikbaar is, zal u het kunnen raadplegen via de "Resultaten"-tegel.
U kan het resultaat eveneens via de CoZo Mobile app raadplegen.

COVID-19 testresultaten worden automatisch met de patiënt gedeeld via CoZo, na een vertragingsperiode van 1 dag.

Hoe kan ik het COVID-19 testresultaat van mijn kind raadplegen?
Indien u beschikt over een CoZo-volmacht, dan kan u deze gebruiken via de “Volmachten”-tegel en zodoende doorklikken naar de gedeelde resultaten van uw kind op CoZo. Het is niet mogelijk om een volmacht te gebruiken via de CoZo Mobile app.

Indien u niet beschikt over een CoZo-volmacht, dan kunt u deze via deze werkwijze registreren: https://www.cozo.be/cozovolmachten.
Uw behandelend (huis)arts kan eveneens een CoZo-volmacht registreren via deze werkwijze: https://www.cozo.be/cozovolmachtenarts.


Dit bericht werd toegevoegd op 20/04/2020.