Hoe kan ik het medisch dossier opvolgen van mijn kinderen of van een persoon die ik wettelijk vertegenwoordig?

Hiervoor moet er eerst aangemeld worden op CoZo als kind of persoon die u vertegenwoordigt.

Volmachten patienten

Door op de knop ‘Volmachten’ te klikken, komt u in het juiste scherm terecht om volmachten te beheren. Indien u iemand nieuw wenst toe te voegen om de gegevens de beheren, klikt u simpelweg op de knop 'Nieuw'.

Nieuwe volmacht

Plaats de eID in de kaartlezer van de persoon die de gegevens mag beheren, bijvoorbeeld die van uzelf, en volg indien nodig de stappen om de eID middleware en extension te installeren. Hierna dient u enkel nog de volmacht te bevestigen.

Volmacht bevestigen eID

Als de volmacht geactiveerd is, kunt u  - na inloggen op het CoZo-patiëntenportaal - zowel uw eigen medisch dossier raadplegen als dat van uw kind(eren) of een persoon die u vertegenwoordigt. Deze volmacht is 1 jaar geldig.

Uw huisarts of een arts die een actieve behandelrelatie heeft met uw kind of de persoon die u vertegenwoordigt, kan ook uw volmacht registreren in CoZo. Daarvoor moet de arts in het artsenportaal van CoZo eerst het dossier van uw kind of van de persoon die u vertegenwoordigt openen.De arts zal dan uw eID inlezen en u toegang verlenen via de tegel  'Volmachten' in het dossier van uw kind of de persoon die u vertegenwoordigt. 

Bij 'Patiënttoegang resultaten' kan uw arts instellen welke gegevens van het medische dossier van uw kind of de vertegenwoordigde persoon u zelf kunt opvolgen. Niet alle resultaten zijn voor u meteen beschikbaar. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Op niveau van een instelling of bron kan het zijn dat bepaalde resultaten nog niet gedeeld kunnen worden, niet gedeeld mogen worden, of niet standaard openstaan voor een patiënt, maar wel voor uw behandelende arts. Er is mogelijks ook een vertragingsperiode van toepassing voor bepaalde type resultaten.

Het is ook mogelijk dat er bepaalde resultaten niet beschikbaar zijn, of nog niet aangemaakt zijn geweest door uw behandelende arts. Uw behandeld arts kan dus indien toegestaan door de instelling, uw resultaten vrijgeven.

Indien uw behandelende arts uw resultaat heeft vrijgegeven, en u bepaalde resultaten nog steeds niet te zien krijgt. Neem dan contact op met de instelling, het labo of de databron vanwaar uw resultaten afkomstig zijn.