Hoe kan ik als patiënt inloggen op het CoZo-portaal?

Klik rechts bovenaan op de knop "Inloggen" om naar de beveiligde site te gaan. Je kan als patiënt inloggen op het CoZo-portaal met je elektronische identiteitskaart (eID) en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner (bv. itsme). Inloggen via token wordt niet ondersteund.

Indien je nog niet over de laatste versie van de eID-software beschikt, dan kan je deze downloaden via www.eid.belgium.be. Plaats je eID in de kaartlezer, klik op de knop "Aanmelden" en geef je pincode in. Of je kiest een digitale sleutel en volgt de instructies op je scherm.

Je kiest het profiel 'Burger'. Vervolgens krijg je onmiddellijk jouw resultatenlijst te zien. Links of via het icoon linksboven , krijg je een keuzemenu.Net zoals andere eHealth-platformen, maakt CoZo gebruik van de standaard inlogmogelijkheden van de federale overheid, waarbij de authenticatie verloopt op basis van het INSZ-nummer (Belgisch rijksregisternummer of Bis-nummer). Je kan inloggen met je Belgische eID en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner. Bij inlogproblemen, kan je contact opnemen met eHealth.

Bekijk hier hoe je kan inloggen op CoZo.
Bekijk hier de CSAM-infofilm.