Hoe kan ik als patiënt inloggen op het CoZo-portaal?

Klik rechts bovenaan op de knop "Inloggen" om naar de beveiligde site te gaan. U kan als patiënt inloggen op het CoZo-portaal met uw elektronische identiteitskaart (eID) en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner (bv. itsme). Inloggen via token wordt niet ondersteund.

Indien u nog niet over de laatste versie van de eID-software beschikt, dan kan u deze downloaden via www.eid.belgium.be. Plaats uw eID in de kaartlezer, klik op de knop "Aanmelden" en geef uw pincode in. Of u kiest een digitale sleutel en volgt de instructies op uw scherm.

U kiest het profiel 'Burger'. Vervolgens krijgt u onmiddellijk uw resultatenlijst te zien. Links of via het icoon linksboven , krijgt u een keuzemenu.Net zoals andere eHealth-platformen, maakt CoZo gebruik van de standaard inlogmogelijkheden van de federale overheid, waarbij de authenticatie verloopt op basis van het INSZ-nummer (Belgisch rijksregisternummer of Bis-nummer). U kan inloggen met uw Belgische eID en pincode of een digitale sleutel van een erkende partner. Bij inlogproblemen, kunt u contact opnemen met eHealth.

Bekijk hier hoe u kan inloggen op CoZo.
Bekijk hier de CSAM-infofilm.