Ik ben ziekenhuisarts en werk via een CoZo-integratie in het elektronisch patiëntendossier van mijn zorginstelling. Hoe kan ik mijn patiënt toegang verlenen tot het dossier van zijn/haar kind of van een persoon waarvan mijn patiënt de wettelijke vertegenwoordiger is?

Ziekenhuisartsen (bv. pediater) die via een CoZo-integratie in het elektronisch patiëntendossier van een zorginstelling werken, kunnen via de CoZo-integratie volmachten op CoZo registreren op voorwaarde dat het elektronisch patiëntendossier van de zorginstelling het inlezen van eID’s ondersteunt. Je kan dit steeds navragen bij de ICT-helpdesk van je eigen zorginstelling.

Ondersteunt het elektronisch patiëntendossier van je zorginstelling het inlezen van eID’s niet? Dan kan je een volmacht registreren via het CoZo-platform op voorwaarde dat je beschikt over een kids-ID of eID van de patiënt voor wie je een volmacht wenst te registreren. Indien je beschikt over de kids-ID of eID van de patiënt, dan kan je deze werkwijze volgen.

Ondersteunt het elektronisch patiëntendossier van je zorginstelling het inlezen van eID’s wel? Volg dan onderstaande werkwijze.

Een volmacht registreren kan enkel:
•    met de geïnformeerde toestemming van de patiënt
•    als je een therapeutische relatie hebt met de patiënt

Om een volmacht te registreren via de CoZo-integratie in het elektronisch patiëntendossier van je zorginstelling, open je het CoZo-dossier van de patiënt via de integratie in je softwarepakket.

Volg vervolgens deze stappen om de volmacht op CoZo te registreren.

Extra ondersteuning nodig?
Bij vragen over de CoZo-integratie in het elektronisch patiëntendossier van je zorginstelling, kan je steeds contact opnemen met de ICT-helpdesk van je eigen zorginstelling. Indien nodig, kan de ICT-helpdesk van je zorginstelling contact opnemen met CoZo.