CoZo integreert met VitalinkEind januari realiseerde CoZo de integratie met Vitalink. Via het beveiligd CoZo portaal kunnen artsen nu – naast de ziekenhuizen op CoZo en de andere Belgische hubs – ook de vaccinatiegegevens, medicatieschema's en SUMEHRs beschikbaar in Vitalink consulteren.

Vitalink is een initiatief van de Vlaamse overheid. In dit digitaal platform worden vaccinactiegegevens, medicatieschema's en SUMEHRs opgeslagen.
De opvragingen vanuit CoZo naar Vitalink gebeuren conform de principes van Informed Consent en Therapeutische Relatie zoals die in kader van het eHealth hub-metahub project gelden.

Op heden is de ondersteuning beperkt tot het beveiligd CoZo artsenportaal: om de integratie met Vitalink vanuit de CoZo integraties in de ziekenhuizen te realiseren is nog een aanpassing in Vitalink nodig, deze wordt verwacht in Q2 2015. Ook de integratie bij hub opvragingen vanuit de huisartsenpakketten dient nog afgewerkt te worden – verschillende huisartsenpakketten hebben al wel een bidirectionele integratie met Vitalink die losstaat van de integratie via de CoZo hub.

Klik hier voor een voorbeeld van vaccinatiegegevens en hier voor een medicatieschemavoorbeeld van de integratie van CoZo met Vitalink.

Meer informatie over Vitalink via www.vitalink.be.